Activiteitenkalender najaar 2017

Noteer deze data alvast in je agenda!

Zondag 1/10/2017

14u-18u

Marie-Josépark

Fiesta au park

Kom mee de grootse opening vieren van het kleine paviljoentje in het Marie-Josépark. Samen met plaatselijke verenigingen organiseren de BIM en de gemeente een gezellig feest voor alle bewoners met o.a. kinderanimatie, verhalen, ateliers, geleide wandelingen in het park, info over composteren, dialoogtafels, lekker eten, muziek en de bar mobile.

Zaterdag 7/10/2017

11u-15u30

Verwendag en start boekenverkoop

Alle bezoekers worden verwend met een hapje en een drankje, en kinderen kunnen vanaf 13u een glittertattoo laten plaatsen. Een maand lang kan je afgevoerde boeken kopen tegen een prijsje.

Zondag 8/10/2017

11u-13u

Salongesprek met Hind Fraihi en Veerle De Vos

Journaliste Veerle De Vos gaat in gesprek met schrijfster Hind Fraihi met als thema ‘De toekomst is aan de vrouwen’. Ze bespreken recente maatschappelijke ontwikkelingen zoals het boerkiniverbod, vrouwelijke Syriëstrijders, het vrouwelijk verzet in het Rifgebied…

Na afloop is er een kleine receptie. Graag inschrijven.

Zondag 15/10/2017

14u-17u

Arabisch evenement

Samen met Dar al Amal en Caleidoscoop stelt de bibliotheek haar nieuwe collectie Arabische boeken voor. Tijdens deze namiddag kan jong en oud genieten van een hapje en een drankje, van Arabische kalligrafie, Arabische muziek (om 15u) en voorleesmomenten in het Arabisch. Kenners van de Arabische literatuur, leerkrachten Arabisch en gebruikers zijn aanwezig om je te helpen de collectie ontdekken.

Woensdag 25/10/2017

19u30-21u30

Zonnelied vzw

Werelddierendag

Interactieve gespreksnamiddag over de band tussen huisdieren en mensen met dokter Anouck Haverbeke. Graag inschrijven.
Deze activiteit gaat door in Zonnelied vzw (Begijnenstraat 54)

Woensdag 25/10/2017

14u-16u

Atelier maskers en make-up

Tijdens dit atelier leer je samen met je mama en papa de beste vermommingen maken met de coolste maskers en griezeligste
make-up.

Woensdag 22/11/2017

15u30-16u30

Meertalig voorleesuurtje

Kom luisteren naar een Indisch verhaal in het Engels en het Nederlands voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders.

In het kader van het meertalig voorleesfestival Brussels Reads Aloud. Graag inschrijven.

Vrijdag 24/11/2017

18u-22u

Bibliotheeknocturne

De bibliotheek opent uitzonderlijk haar deuren ‘s avonds. Je kan niet alleen snuisteren in de boeken, uitlenen, iets opzoeken… maar ook genieten een hapje en een drankje, en van enkele verhalen voor het slapengaan. Om 18u haalt verteller Tom Van Outryve zijn verhalen uit de kast voor kinderen van 5-8 jaar en om 20u zijn volwassenen aan de beurt.