voor leerkrachten

Voor leerkrachten

Scholen zijn belangrijke partners van de bibliotheek. Wij willen daarom de leerkrachten zo goed mogelijk ondersteunen. Op deze pagina kan je lezen hoe je een klasbezoek kan boeken of wat het verschil is tussen een leerkrachtenkaart en een klaskaart.

Aanvragen van een bibliotheekbezoek, los van de klasuitleen kan ook.

Inschrijving bibbezoek

Klasbezoek

- In juni van het lopende jaar ontvangt elke school een inschrijvingslijst met data en uren waarbij de klassen zich kunnen inschrijven voor de maandelijkse klasuitleen.

- Elke klas krijgt jaarlijks een introductie in de bibliotheek. Voor de 1ste graad lezen de bibliotheekmedewerkers voor, voor de andere klassen zijn er opdrachten om boeken te zoeken

- Opdat het bezoek voor iedereen een leuke belevenis zou blijven, kan er maar 1 klas tegelijk langskomen.Uitzonderlijk kan een kleuterklas meekomen met een 6de leerjaar omdat de leerlingen over twee afdelingen kunnen verspreid worden.

- Wil je met de klas op een ander tijdstip langskomen? Dan maak je een afspraak op bibliotheek@molenbeek.irisnet.be of telefonisch op het nummer 02 410 03 62 of boek dan op inschrijving bibbezoek.

 

 

Klaskaart en leerkrachtenkaart

- Kinderen lenen bij voorkeur boeken uit op de klaskaart. De boeken terugbrengen is de verantwoordelijkheid van de leerkracht.

- Je kan ook uitlenen op een individuele kaart.Boeken terugbrengen is dan de verantwoordelijkheid van de leerling en de ouders.

- De klaskaarten blijven in de bibliotheek.

- De leerkracht kan ook een leerkrachtenkaart aanvragen;

 

 
 

 
 

Uitlenen

- Op de klaskaart kunnen maximum 50 materialen uitgeleend worden. De maximale uitleenperiode is 3 maanden.Op de leerkrachtenkaart kunnen maximum 15 kaarten uitgeleend worden.

- Voor te laat ingeleverde materialen worden geen boetes aangerekend. 

- Beschadigde materialen van de klaskaart worden betaald door de scholen en de leerkracht.

- Beschadigde materialen van de individuele lener worden betaald door de leerling en de ouders.

Alle boeken moeten voor de grote schoolvakanties teruggebracht worden.

 

 

Boekpakketten

- Kan je niet naar de klasuitleen komen, bestel dan een boekenpakket op bibliotheek@molenbeek.irisnet.be of telefonisch op het nummer 02 410 03 62.

- Je kan dit per thema of je vraagt hulp aan een bibliotheekmedewerker.

- Samen met de leerkracht wordt een datum en uur vastgelegd waarop het boekenpakket kan afgehaald worden.

Activiteiten

- De bibliotheek organiseert jaarlijks een jeugdboekenmaand, de nationale voorleesweek, boekenbende aan huis, kleuteranimaties, auteurslezingen en workshops...

- De scholen ontvangen in september het programma van de activiteiten voor het najaar en voor het volgende schooljaar.

- Hiervoor wordt gewerkt met inschrijvingslijsten.

- Voor Boekenbende aan huis zijn er beperkte plaatsen. Wil  je toch eens hieraan deelnemen, laat het ons dan weten.