Boek
Nederlands

De club Dumas of De schaduw van Richelieu

Arturo Pérez-Reverte (auteur), Jean Schalekamp (vertaler)
Wanneer een liefhebber van zeldzame boeken speurt naar de geheimen van twee uitzonderlijke boeken, laat hij een spoor van lijken na.
Onderwerp
Boekcultuur
Titel
De club Dumas of De schaduw van Richelieu
Auteur
Arturo Pérez-Reverte
Vertaler
Jean Schalekamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
El club Dumas
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2009
420 p. : ill.
ISBN
9789061124498 (paperback)

Besprekingen

Lucas Corso krijgt de opdracht te onderzoeken of een manuscript inderdaad een deel is van Alexandre Dumas' 'De drie musketiers'. Ook moet hij de echtheid van een 17e eeuws duivelsboek onderzoeken. Zijn speurtocht leidt hem langs verzamelaars van oude boeken in Spanje, Portugal en Frankrijk. Mensen die hij heeft bezocht worden plotseling vermoord. Corso zelf wordt gevolgd en bedreigd. Hij wordt geholpen door een geheimzinnig meisje. Een wel heel speciale thriller, vanwege het onderwerp, vanwege de vele afbeeldingen van 17e eeuwse gravures, de foto van Dumas en van magische vierkanten. De raadsels waarvoor de hoofdpersoon zich gesteld ziet, zijn heel knap bedacht. De schrijver paart een buitengewone eruditie -hij koketteert hier wel mee- aan een groot verteltalent en het vermogen een sinistere sfeer op te roepen. Dat het einde ietwat onbevredigend is, kan het plezier van 400 pagina's genieten niet wegnemen. Paperback met vrij kleine druk.

Over Arturo Pérez-Reverte

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Edward the Confessor

Arturo Pérez-Reverte (Cartagena, 25 november 1951) is een Spaans schrijver van (literaire-, vaak historische) avonturen- en misdaadromans.

Leven en werk

Pérez-Reverte was aanvankelijk journalist en (oorlogs)correspondent in meerdere Afrikaanse landen, voor dagblad "Pueblo" en de Spaanse televisie. Sinds 1991 schrijft hij columns voor de weekbijlage "El Semanal", die maandelijks in grote oplage bij meerdere kranten verschijnt. Eind jaren tachtig begon hij ook romans te schrijven. Inmiddels is hij een van de meest vertaalde Spaanse schrijvers wereldwijd.

Het bekendste werk van Pérez-Reverte is De club Dumas (1993), een literaire thriller over Lucas Corso, een handelaar in zeldzame boeken die op zekere dag op een manuscript stuit van Alexandre Dumas' De drie musketiers en een ander mysterieus boek waarvan hij de authenticiteit moet aantonen; het is het startschot voor een avontuurlijke en sin…Lees verder op Wikipedia