Dvd
Engels

The Incredibles

Brad Bird (regisseur), Wim Opbrouck (uitvoerder), Ann Reymen (uitvoerder)
Een gezin van superhelden met bovennatuurlijke krachten komt te hulp om de wereld van de ondergang te redden. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
Animatiefilm (filmgenre)
Titel
The Incredibles
Regisseur
Brad Bird
Uitvoerder
Wim Opbrouck  (stem) Ann Reymen  (stem) Ronny Mosuse  (stem) Roos Van Acker  (stem)
Componist
Michael Giacchino
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, 2005
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2004
Speelduur
111 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Vlaams, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Frans
EAN
8717418029869

Besprekingen

Disney-animatiefilm uit 2004, geproduceerd door Pixar, van regisseur Brad Bird (The Simpsons; Ratatouille). Deze actiekomedie gaat over de voormalige superhelden Mr. en Mrs. Incredible die samen met hun drie kinderen noodgedwongen een rustig bestaan leiden. Als een schurk met supersonische wapens de wereld bedreigt, komen ze weer in actie. Belinda van de Graaf (Trouw 25-11-'04) vindt dat de film herinnert aan de 'Spy kids'-trilogie van Robert Rodriguez: 'De strakke sixties-vormgeving met futuristische toefjes spat van het doek, en wat is het jazzy muziekje een verademing bij al die doorgedraaide Hollywood-soundtracks.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 25-11-'04) noemt het '(...) de beste animatiefilm van het jaar (...) In de wereld van de animatie is The Incredibles een baanbrekende film. Nooit eerder zijn door middel van computertechnieken actiescènes uit het James Bond-repertoire zo realistische nagebootst. (...) Regisseur Brad Bird is een meesterlijke verhalenverteller, zit vol humor (…Lees verder

Over Brad Bird

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin from Paris, France

Phillip Bradley (Brad) Bird (Kalispell (Montana), 11 september 1957) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver, animator en stemacteur. Hij is vooral bekend als regisseur van de Disney/Pixar-films The Incredibles en Ratatouille, die hem beide een Academy Award voor beste animatiefilm opleverden.

Biografie

Jonge jaren

Op 11-jarige leeftijd nam hij deel aan een rondleiding bij de Walt Disney Studios, waarbij hij aankondigde op een dag voor Disney te willen werken. Niet lang hierna begon hij te werken aan zijn eigen 15-minuten durende animatiefilmpje. Hij vertoonde deze aan een tekenstudio, die zeer onder de indruk was.

Op 14-jarige leeftijd werd Bird opgezocht door tekenaar Milt Kahl; een van Disney's Nine Old Men. Kahl besloot Bird op weg te helpen tekenaar te worden. Na zijn studie aan de Corvallis High School te hebben voltooid in 1975, nam Bird drie jaar pauz…Lees verder op Wikipedia