Boek Nederlands

Waarom warmen sporters zich op ? : vragen van en voor kinderen over vrije tijd

Brigitte Minne (auteur), Hugo Van Look (illustrator)

Waarom warmen sporters zich op ? : vragen van en voor kinderen over vrije tijd

Brigitte Minne (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
  • Vanaf 9-11 jaar
Antwoorden op vragen van kinderen over wat ze in hun vrije tijd doen zoals fotograferen, toneelspelen, sporten en verzamelen.- Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Hobby's
Titel
Waarom warmen sporters zich op ? : vragen van en voor kinderen over vrije tijd / Brigitte Minne ; ill. Hugo van Look
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Mozaïek, 2001
43 p. : ill.
ISBN
90-6822-782-3

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Brigitte Minne stelde samen met een groepje kinderen een overzicht op van dingen die kinderen zoal in hun vrije tijd kunnen doen. Per dubbele bladzijde behandelt ze een activiteit, legt er enkele begrippen van uit en toont aan hoe het er vroeger aan toe ging. Je kan sporten thuis of in sportclubs. Er is muziek om te beluisteren, te spelen, op te dansen. Je kan tuinieren of knutselen. Je kan toneel spelen of je verdiepen in de fotografie. Je kan bij de jeugdbeweging gaan of de natuur gaan verkennen, museums en tentoonstellingen bezoeken. Je kan wat met de computer spelen of tv kijken, dingen verzamelen, van stickers tot dierenschedels, of gewoon nog wat met de poppen spelen, hoelahoepen of met de jojo oefenen. Ook jongleren en goochelen, tekenen en boetseren, lezen en puzzelen... het komt allemaal aan bod. De beschrijving van elke activiteit is uiteraard vrij oppervlakkig gebleven. De bedoeling was blijkbaar om een ruim overzicht te geven en wat inspirerend te werken. Wie vervolgens ee…Lees verder
In deze informatieve uitgave worden allerlei soorten van vrijetijdsbesteding voor kinderen besproken. Na een korte uitleg over wat vrije tijd inhoudt, komen diverse onderwerpen aan bod die je in je vrije tijd kunt doen, bijv. sporten, lezen, muziek maken, tuinieren, toneelspelen, fotograferen, verzamelen en 'schermhangen' als een verzamelterm voor alles wat met een (beeld)scherm te maken heeft. Elk onderwerp wordt op uniforme wijze besproken: per item twee naast elkaar liggende pagina's met tekst in overzichtelijke kolommen, met op de linkerpagina linksboven een korte introductie van het onderwerp en op rechterpagina rechtsboven een leuke wetenswaardigheid. Per onderwerp zijn tevens kleurenfoto's en kleine, gekleurde, grappige illustraties opgenomen. Kleine letter. Het taalgebruik is goed kindgericht. Aantrekkelijke omslagillustratie. Bevat een summier register. Vanaf ca. 10 jaar.