Boek
Nederlands

De ijzige verloofde

Christelle Dabos (auteur), Eef Gratama (vertaler)
+1
De ijzige verloofde
×
De ijzige verloofde De ijzige verloofde
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ophelia woont met haar familie op de zwevende ark Anima. Ze leidt een rustig leven, ondanks haar bijzondere gaven waardoor ze door spiegels kan reizen en de geschiedenis van voorwerpen kan lezen. Als ze wordt uitgehuwelijkt aan Thorn van de Drakenclan belandt ze in een gevaarlijk politiek steekspel. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De ijzige verloofde
Auteur
Christelle Dabos
Vertaler
Eef Gratama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les fiancés de l'hiver
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, © 2020
522 p.
ISBN
9789024587223 (hardback)

Besprekingen

Ophelia woont samen met haar familie op de zwevende ark Anima. Een ark is een wereld in het universum, een soort van stad. Ophelia is onhandig, slim en een beetje saai. Haar gave om met haar handen voorwerpen te 'lezen' en terug te gaan in de geschiedenis, is, evenals het kunnen reizen via spiegels, een opmerkelijk talent. Ze pakt alle voorwerpen het liefst met handschoenen. Ze kan van elk object de geschiedenis lezen en achterhalen van wie het is geweest. Tot ze onverwacht wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert lid van de drakenclan, leidt ze een rustig leventje. Op de ijzige ark Pool komt ze terecht in een politiek steekspel dat voor alle arken, maar vooral voor haar thuis Anima, ernstige gevolgen heeft. De soepele schrijfstijl geeft de lezer direct toegang tot deze markante fantasywereld. Scherpe, herkenbare karakters, humor en avontuur. Met onverwachte wendingen in het scenario. De oorspronkelijke Franstalige, succesvolle young adultserie serie bestaat uit vier delen die in…Lees verder

Over Christelle Dabos

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Publicity photo

Christelle Dabos (Côte d'Azur, 1980) is een Franse schrijfster, die sinds 2005 woont en werkt in het Belgische La Louvière.

Dabos is opgeleid tot bibliothecaris, maar als ze in 2007 ernstig ziek wordt en aan bed is gekluisterd, begint ze te schrijven. In 2013 stuurt ze een manuscript in voor de wedstrijd die de prestigieuze Franse uitgever Gallimard Jeunesse organiseert voor zijn 40ste verjaardag. Dabos sleept de eerste prijs in de wacht en Gallimard Jeunesse publiceert De ijzige verloofde, haar debuut en eerste deel van de serie De spiegelpassante.

Werk

Christelle Dabos is een van de populairste auteurs van jeugdliteratuur in Frankrijk, waar van de boeken uit De spiegelpassante-serie al een half miljoen exemplaren werden verkocht. De serie van de ‘Belgische J.K. Rowling’ is ondertussen vertaald in 17 talen en ook internationaal een ware hype. Dabos wordt vaak vergeleken met de Britse schrijfster van de Harry Potte…Lees verder op Wikipedia