Dvd
Meertalig

It must be heaven

Elia Suleiman (regisseur)
De Palestijnse regisseur trekt van continent naar continent, slentert door Nazareth, Parijs en New York, op zoek naar geld voor een nieuwe filmproject en ontdekt dat geweld en wapens niet alleen in Palestina een grote rol spelen.
Onderwerp
Identiteit
Titel
It must be heaven / written and directed by Elia Suleiman
Regisseur
Elia Suleiman
Taal
Meertalig, Frans, Arabisch, Engels
Uitgever
O'Brother, [2020]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
97 min.
Aantekening
Afwisselend Engels, Arabisch en Frans gesproken Ondertiteling: Frans, Nederlands
EAN
5051083157384
mooov

Besprekingen

Internationaal gecoproduceerde komedie (2019) van de Palestijnse regisseur Elia Suleiman (The time that remains). Met Elia Suleiman, Tarik Kopty (Zaytoun) en Kareem Ghneim. In surrealistische, vaak droogkomische scènes trekt de regisseur van continent naar continent, slentert door Nazareth, Parijs en New York, op zoek naar geld voor een nieuwe filmproject en ontdekt dat geweld en wapens niet alleen in Palestina een grote rol spelen. Kreeg in Cannes de internationale persprijs en een speciale vermelding van de jury. Beoordeling IMDb: 7,1. Pauline Kleijer (Volkskrant 18-12-’19): ‘een grabbelton. Er valt veel moois uit te halen, maar het gebrek aan samenhang en duiding frustreert. Tegelijk dwingt Suleimans eigenzinnige stijl respect af’ (3 sterren). Belinda van de Graaf (Trouw 19-12-’19): ‘Suleiman laat uniek geluid horen (…) Met Suleiman val je van de ene wonderlijke observatie in de andere’ (4 sterren). Tom van der Krieke (Filmtotaal 19-12-’19): ‘Met zijn melancholische blik vangt Sul…Lees verder

Over Elia Suleiman

Elia Suleiman (Arabisch: إيليا سليمان, Hebreeuws: אליה סולימאן) (Nazareth (Israël), 28 juli 1960) is een Arabisch-Israëlisch filmproducent, -regisseur, -acteur en scenarioschrijver. Hij is het bekendst om de film Divine Intervention (Arabisch: Yaddon Illaheyya) uit 2002, een moderne tragische komedie over het leven onder bezetting in de Palestijnse gebieden die de Grand Prix du Jury won op het Filmfestival van Cannes datzelfde jaar. In 2008 ontving Suleiman de Prins Claus Prijs van het Prins Claus Fonds.

Suleimans andere films omvatten Chronicles of a Disappearance (1996) and Cyber Palestine (2000).

Filmografie

  • It Must Be Heaven (2019)
  • 7 días en La Habana
  • The Time That Remains (2009)
  • Yadon ilaheyya (2002)
  • Cyber Palestine (1999)
  • Chronicle of a Disappearance (1997)
  • War and Peace in Vesou…Lees verder op Wikipedia