Boek Nederlands

Wat is de sneeuw mooi

Emiri Hayashi (auteur)

Wat is de sneeuw mooi

Emiri Hayashi (auteur)
  • Vanaf 0-2 jaar
Een grijs konijntje loopt door het winterse bos. In de sneeuw valt heel veel te ontdekken en te tellen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in grijs-witte kleuren met zilveren en fluorescerend roze accenten en voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Sneeuw Tellen
Titel
Wat is de sneeuw mooi
Auteur
Emiri Hayashi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Regarde dans la neige
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[12] p. : ill.
ISBN
9789044820386 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

In Wat is de zee mooi leidde een glinsterend visje de lezer door de wondermooie onderwaterwereld. In het nieuwe boek van Emiri Hayashi neemt een donzig konijntje de rol van gids op zich. Het decor is ditmaal de sprookjesachtige stilte van een winterlandschap. ‘Wat is de sneeuw mooi,’ verzucht Hayashi op elke bladzijde, om dan telkens een dier uit het winterse bos voor te stellen. Een groot rendier, twee speelse beren aan een bevroren vijver, drie roodborstjes op het hek, vier marmotten die uit hun holletje kruipen en vijf vrolijke eekhoorns. De duizend sneeuwvlokjes die zachtjes naar beneden dwarrelen, sluiten het verhaal af. Op die manier maken we niet alleen kennis met enkele bewoners uit het bos, maar is dit boek ook een heel eenvoudig telboek dat gaat van één tot vijf. Net als in zijn vorige boek beperkt Hayashi zijn kleurenpalet — dit keer vormen wit en verschillende tinten grijs de hoofdmoot van de prenten. Details, zoals dierensporen in de sneeuw, schaatssporen op de vij…Lees verder
In de sneeuw valt heel wat te ontdekken met het grijze konijntje van zachte stof dat je kunt voelen op elke bladzijde en op het omslag van dit stevige, hardkartonnen vierkante prentenboek van royaal formaat met grote afgeronde hoeken. De glimmende, zilveren glitterdetails en de fluorescerende oranjeroze accenten maken het boek aantrekkelijk en speciaal. Elke linkerpagina bevat de tekst 'Wat is de sneeuw mooi…', op de rechterpagina de doorlopende prent met twee regels tekst. De uitgave nodigt ook uit tot tellen: er is één groot rendier dat zich in het bos verstopt, er zijn twee beertjes aan het spelen bij de bevroren vijver, en zo gaat het door tot vijf eekhoorntjes die in een boom klimmen en wel duizend sneeuwvlokjes die naar beneden dwarrelen. Eerder verscheen in dezelfde, opvallende uitvoering 'Wat is het mooi donker'*, dat een Leespluim (december 2012) ontving. Met een voor kleintjes opvallend, aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 2 jaar.