Boek Nederlands

Bravo, klein wit visje

Bravo, klein wit visje

  • Vanaf 0-2 jaar
Genre:
In de reeks:
Als Klein wit visje op de bodem van de zee een toren bouwt van stenen, ervaart hij allerlei emoties. Hij wordt boos, verlegen, blij en bang. Hardkartonnen prentenboek met gekleurde collages op een zwarte ondergrond. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Gevoelens Vissen
Titel
Bravo, klein wit visje
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[20] p. : ill.
ISBN
9789044811391

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands
Vertelplaten: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Bijna vierkant, stevig kartonnen prentenboek over een visje dat onder in de zee een toren probeert te bouwen van stenen. Als inktvis die omgooit, is hij boos. Hij is verlegen met de troost van zeepaard, blij met een nieuwe steen van schildpad en bang als haai langs zwemt. Als de toren klaar is, is het visje opgewonden en zijn mama trots. De enkele zinnen tekst per dubbele pagina staan in een schreefloze, onregelmatige, maar duidelijke letter. De emotie van visje staat steeds vetgedrukt. De illustraties beslaan telkens twee pagina's en bestaan uit uitgeknipte papiervormen, met waterverf bijgekleurd op een zwarte achtergrond. Aardig en eenvoudig prentenboek over gevoelens. Vanaf ca. 2 jaar.

Bravo Klein Wit Visje

Klein wit visje is boos omdat Inktvis zijn toren van stenen heeft omgegooid. Eerst is hij verdrietig maar als Zeepaardje hem komt troosten en Schildpad hem komen helpen om een nieuwe toren te bouwen is hij blij en opgelucht.
Een heel scala van emoties komt in dit gekartonneerd boekje aan bod: verlegenheid, blijdschap, angst, trots. Peuters leren op deze manier het onderscheid kennen tussen al die gevoelens.
Eenvoud is het handelsmerk van deze auteur en de klare en mooie onderwatertekeningen maken er een leuk en origineel boekje van.