Boek Nederlands

De wiebelbillenboogie

De wiebelbillenboogie

  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als mama olifant weg moet, past papa olifant op de kinderen. Ze maken er een gezellige, doldwaze dag van en leren zelfs een nieuwe dans. Oblong prentenboek met paginagrote kleurenschilderingen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ouders
Titel
De wiebelbillenboogie
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044808995 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands
Vertelplaten: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Nieuw prentenboek voor Guido van Genechten

Mol

Vorig jaar werd het prentenboek Kleine Kangoeroe van Guido van Genechten verkozen tot Prentenboek van het Jaar in Nederland. Er werden meer dan 30.000 exemplaren verkocht van het boek gericht aan alle mama's.

«Hoog tijd om nu eens een boek te maken met papa in de hoofdrol», dacht de tekenaar. Het resultaat ligt nu in de boekhandel: 'De wiebelbillenboogie'. In dit grappige prentenboek, met in de hoofdrol olifanten, toont Guido van Genechten dat papa's net zo goed op hun kinderen kunnen passen als mama's. Maar wel op hun manier. Foto Vanderveken (JAM)


Als mama olifant weg moet, past papa olifant op. En dat is een feest: samen op verkenning gaan als indianen, super veel schuim maken in bad en de wiebelbillenboogie (leren) dansen. Als mama weer thuiskomt en de rommel ziet, zucht ze diep. Papa olifant en de kinderen proberen haar weer op te vrolijken. In dit stevige prentenboek in oblong formaat staat op de linkerpagina de tekst: kort en bondig, met veel humor en gevoel, gedrukt in een wat rond, groot schreefloos lettertype. Op de rechterpagina de ‘hoofdplaat’ die af en toe nog doorloopt op de linkerpagina. De geschilderde prenten zijn prachtig; deze familie olifant is kleurig, lief en vertederend. Het is deze bekende auteur/illustrator wederom gelukt om een prentenboek te maken met hoofdpersonen die de harten van alle kinderen en hun ouders stelen. Om vaak (samen) te kijken, te lezen en te ‘dansen’; zowel thuis als op de peuterspeelzaal en in de laagste groepen van de basisschool. Aanrader waar de ondertitel (voor alle papa’s: blijf …Lees verder

De wiebelbillenboogie

Als mama soms eens weg moet, voor haar werk of zo, dan gebeurt het dat papa moet oppassen. In het geval van de twee olifantenbroertjes uit dit verhaal draait het uit op enkele spetterende uurtjes. Als apotheose leert papa hen de wiebelbillenboogie dansen. Maar als mama thuiskomt, kan ze eerst niet lachen als ze ziet wat een bende ze ervan gemaakt hebben. Gelukkig kunnen ze haar sussen met een demonstratie van de wiebelbillenboogie. Dit is een bijzonder grappig papa-boek, helemaal op maat van driejarigen. De illustraties zijn heel expressief. Alleen al het idee van olifanten die dansen en wiebelen met hun billen is al hilarisch. Het boek kan niet anders dan een hele familie of een hele kleuterklas aan het wiebelbillenboogieën te zetten.