Boek Nederlands

Hoogdringend

Hoogdringend

  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hondje moet dringend. Maar kleine zus zit al op zijn potje! Dat komt omdat Muis op háár potje zit...Hondje rent langs alle potjes in huis, maar die zijn allemaal bezet. En ondertussen moet Hondje hóógdringend... Een geestig potjesboek over een Hondje dat als bij toeval de weg naar de grote wc vindt. Voor iedereen die weleens hoogdringend moet.
Titel
Hoogdringend
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789044827385 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Hoogdringend

Hondje moet dringend, maar kleine zus zit al op zijn potje. Dat komt omdat Muis op háár potje zit en die zit daar omdat Kikker een plasje doet op het potje van Muis. Hondje rent langs alle potjes in huis, maar allemaal zijn ze bezet. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij, al moet Hondje daarvoor wel iets heel bijzonders doen, iets waar hij uiteindelijk best trots op is.

Zoals gebruikelijk bij van Genechten, verloopt het verhaal eenvoudig en rechtlijnig, met toch een voor kleuters sterke spanningsopbouw. Wat de tekst bijzonder maakt, is het spel dat van Genechten speelt met de taal, van bezet over bezit, bezoek en bezig tot bezeten, met als vreemde eend in de bijt: beton. Van Genechtens tekeningen zijn meteen herkenbaar, met hun grote vlakken en expressieve dierengezichten. Op die gezichten en in de houdingen van de dieren zijn de emoties meteen herkenbaar, van onrust over spanning tot trots. Van Genechten werkt met weinig details en sobere decors, waardoor alle …Lees verder