Boek Nederlands

Rikki helpt Sinterklaas

Rikki helpt Sinterklaas

  • Vanaf 3-5 jaar
Als Rikki met zijn moeder Sinterklaas bezoekt in de speelgoedwinkel, horen ze dat het paard van Sint ziek is geworden. Rikki bedenkt iets waarvan het paard vast zal opknappen. Prentenboek met paginagrote schilderingen in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Helpen
Titel
Rikki helpt Sinterklaas
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[25] p. : ill.
ISBN
9789044811469 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands
Vertelplaten: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Over Rikki, het succesfiguurtje van Guido Van Genechten, ontwikkelt zich stilaan een hele reeks, en daar hoort ook een Sinterklaasboek bij. Het konijn met hangend oor kijkt vol verwachting uit naar de Sint en gaat die met zijn mama dan ook bezoeken in een setting die lijkt op een winkelcentrum. Vervolgens ontwikkelt zich een scenario dat vrij typisch is voor Sinterklaasboeken. Gewoonlijk loopt er iets mis bij zijn reis uit Spanje of bij de pakjesbedeling: cadeautjes die overboord vallen bijvoorbeeld, een zwarte piet die uitglijdt of de Sint die ziek is. Dit keer is het paard van Sinterklaas onwel geworden ? het ligt onder een dekentje te treuren. De heilige man zelf is nog net op tijd aangekomen om de kinderen te begroeten, maar de pakjesverdeling van de volgende dag dreigt in het gedrang te komen. Om de een of andere reden kiest de Sint Rikki uit om hem te helpen. Zijn tip om het paard te genezen is ook heel eenvoudig; met een paar kusjes en wat worteltjes is het zieke paard er al sn…Lees verder
Sinterklaas is bijna jarig. Konijn Rikki maakt een mooie tekening en mama helpt hem met de brief. Samen gaan ze naar de speelgoedwinkel waar Sint te laat arriveert omdat zijn paard ziek is geworden. Hoe kunnen Sint en de Zwarte Pieten nu op tijd de pakjes bij de konijnenkinderen bezorgen? Rikki heeft een idee. Puttend uit eigen ervaring denkt hij nu het paard van Sint te kunnen helpen. En Sint neemt hem serieus. Warm, lief en aandoenlijk sinterklaasverhaal inspelend op de ervarings- en belevingswereld van kleuters. De eenvoudige, mooie, inlevend vertelde tekst in een schreefloze letter vormt een eenheid met de sfeervolle illustraties en bevindt zich wisselend onder dan wel boven aan de pagina's. De bladvullende schilderingen over een dubbele pagina zijn zwartomlijnd, herkenbaar, zonder overbodige details en uitgewerkt in warme tinten. Opnieuw een aantrekkelijk, gevoelig en geruststellend verhaal met Rikki in de hoofdrol, dit keer over Sint en behulpzaamheid. Vanaf ca. 4 jaar.

Rikki helpt Sinterklaas

Binnenkort komt Sinterklaas. Rikki gaat met zijn mama naar de speelgoedwinkel, om zijn brief af te geven. Sinterklaas komt te laat, want zijn paard is opeens ziek geworden. Hoe moeten hij en de pieten nu alle pakjes op tijd bij de konijntjes krijgen? Gelukkig heeft Rikkie van Opa geleerd hoe je zoiets moet aanpakken. En zo komt alles nog goed. Dit is alweer het zevende deel in de Rikkie-reeks van Guido Van Genechten. De eenvoudige illustraties vullen telkens twee bladzijden. De tekstblokjes staan her en der over de pagina’s verspreid. Dit is een zeer eenvoudig kijk- en voorleesboek, dat aansluit bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Van Genechten focust op herkenbare ervaringen van jonge kinderen en giet die in ‘humoristische beelden en verhalen’. Het lieve konijn met de afhangende flapoor heeft vele fans over de hele wereld, tot de Japanse kroonprinses toe. Ik ben er echter niet kapot van.