Strip Nederlands

De murmelende mummie

Hec Leemans (scenarist), Wim Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)

De murmelende mummie

Hec Leemans (scenarist), Wim Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
  • Vanaf 9-11 jaar
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
W817; 19

Akke, Carlo en hun vrienden vertrekken voor een reisje naar Egypte. Via de universiteit kunnen ze meewerken aan een archeologisch project: de zoektocht naar een geheimzinnig ondergronds labyrint, dat zich in de nabijheid van de piramiden zou bevinden. Onze vrienden nemen deel aan de opgravingen, maar al snel gebeuren er vreemde dingen.

Op een nacht maakt Akke, in de schaduw van de Grote

Titel
De murmelende mummie
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Wim Swerts Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]:: Standaard, 2009
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'W817'
ISBN
9789002236846

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

De murmelende mummie is een stripverhaal van de reeks 'W817' of 'wacht eens even', gebaseerd op de gelijknamige tv-reeks op Ketnet. Akke, een computernerd met een gouden hart, speelt de hoofdrol in deze episode. Daarnaast zijn er de personages Carlo, die ook informatica studeert maar zich meer interesseert voor vrouwen, glamourgirl Birgit, de leerkracht L.O. Steve, en Tom, een heuse bon-vivant. Zoë studeert psychologie en is een echte doenster, en ten slotte is er Jasmijn, de onvermijdelijk opduikende buurmeid.

In dit album heeft Akke uit het niets een nieuwe roeping gekregen: archeologie. Hij is er op slag verslaafd aan. Hij vindt zelfs in de tuin van hun huis een heuse waterbron, die later een gat in de waterleiding blijkt te zijn. Professor Ramses Den Delver, een beroemd Egyptoloog zoekt assistenten voor zijn expeditie in het Nijldal. Akke en zijn overtuigde vriend Carlo melden zich aan. De expeditie gaat op zoek naar de verborgen schat van farao Hatsjepsoet. Een van …Lees verder