Boek Nederlands

Super zoekboek

Hec Leemans (auteur)

Super zoekboek

Hec Leemans (auteur)
  • Vanaf 3-5 jaar
In de reeks:
Op 22 zoekplaten van een dubbele bladzijde moet de lezer op zoek gaan naar Markske, Carmen, Paulientje en andere leden van de cast van FC de Kampioenen.
Titel
Super zoekboek
Auteur
Hec Leemans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
48 p. : ill.
ISBN
9789002247439 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Het F.C. De Kampioenen super zoekboek bevat 21 kijkplaten in diverse thema’s, zoals feest in de Pussycat, op het naaktstrand, gillen in het pretpark, op de schoonmaakbeurs, Fernand maakt zich kwaad, brand in de keuken, de zwevende sekteleider, het leger en de Ardennen. Elke prent bevat een inleidende tekst met telkens de opdracht meerdere zaken te zoeken op de prent. Dit kunnen zowel voorwerpen als mensen zijn. Hier en daar staat ook nog een tekstballon op de prent. Wat je moet zoeken is erg origineel: een wildplasser, harige blote billen, de staatskas of een vliegende bril. De prenten zijn aangenaam om naar te kijken: ze zijn kleurrijk en er staat heel veel op, en zo ook de kaft. Het is fijn dat het boek een heel scala aan prenten bevat. De meesten zoekboeken hebben er maar zo’n tien.
De tekenaar heeft duidelijk zijn creativiteit gebruikt, zo kom je in de meubelwinkel een bedelaar tegen die op de grond zit met een bordje ‘om te eten a.u.b.’ of vind je op de beurs voor sch…Lees verder