Boek
Nederlands

Achter het schild van extreemrechts

Hind Fraihi (auteur), Bas Bogaerts (auteur)

Achter het schild van extreemrechts

Achter het schild van extreemrechts biedt een blik in de nieuwrechtse, virtuele microkosmos. Journalisten Hind Fraihi en Bas Bogaerts doken twee jaar lang onder in meer dan vijftig gesloten en geheime extreemrechtse groepen op Facebook. Toegang tot deze groepen is niet vanzelfsprekend. De argwaan is groot. Het doel is immers ondergronds te blijven. Daar hebben de leden heel goede redenen voor. Z
Titel
Achter het schild van extreemrechts
Auteur
Hind Fraihi Bas Bogaerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans, 2021
216 p. : ill.
ISBN
9789463832106 (paperback)

Over Hind Fraihi

Hind Fraihi (Bornem, 1976) is een Belgisch freelance onderzoeksjournaliste met Marokkaanse wortels. Fraihi heeft in Vlaanderen naamsbekendheid verworven met haar reportagereeks Undercover in Klein-Marokko. Haar broer Tarik Fraihi is politiek filosoof en publicist.

Biografie

In 1976 werd Hind Fraihi geboren in Bornem. Haar ouders waren in 1965 vanuit Tanger naar België gekomen als arbeidsmigranten. Hind werd de laatste van vier kinderen en de eerste langverwachte dochter. Thuis werd Arabisch gesproken. Van haar moeder kreeg Hind de liefde voor poëzie en de koran mee, maar ze ging naar een katholieke school. In 1998 maakte ze haar journalistiek eindwerk over Sint-Jans-Molenbeek. Begin 2001 ging Hind met haar moeder op bedevaart naar Mekka. Na de aanslagen op 11 september 2001 werd ze vaker als moslima aangesproken ter verantwoording van terrorisme.

Midden 2001 begon Fraihi als journalist bij Het Nieuwsblad en sch…Lees verder op Wikipedia