Boek Nederlands

De grote reis van kleine schildpad

Inge Bergh (auteur), Inge Misschaert (auteur), Kristina Ruell (illustrator)

De grote reis van kleine schildpad

Inge Bergh (auteur), Inge Misschaert (auteur), Kristina Ruell (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De kleine Yomi is erg ziek. Zijn moeder draagt hem over het Afrikaanse platteland naar een dokter in de stad. Onderweg vertelt ze hem een verhaal over een schildpad die ervan droomt te vliegen.
Titel
De grote reis van kleine schildpad
Auteur
Inge Bergh Inge Misschaert
Illustrator
Kristina Ruell
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2012
[24] p. : ill.
ISBN
9789058387875 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands
Vertelplaten: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Samen met de vzw Kind en Preventie werkte Wereldsolidariteit, de ontwikkelingsorganisatie van het ACW, aan het project 'Hart voor kinderen', om jonge ouders te sensibiliseren rond het thema van toegankelijke gezondheidszorg in Noord en Zuid. De grote reis van kleine schildpad is een van de realisaties in het kader van dat project.
De kleine Yomi is erg ziek en moet dringend naar het ziekenhuis. In Afrika — want daar speelt het verhaal zich af — is dat echter een hele onderneming. Samen met mama gaat hij op pad: ze rijden op een ezel, liften een eindje mee in de laadbak van een vrachtwagen en komen uiteindelijk met een taxi aan bij de dokter in de stad, waar een lange rij zieken op hulp wacht.
Onderweg vertelt mama het verhaal van de kleine schildpad, Yomi’s knuffel, die ervan droomt om te kunnen vliegen. Het is duidelijk Yomi's lievelingsverhaal, want fluisterend vult hij het mee aan. Het verhaal gaat terug op een (Ghanese) fabel over een schildpad die kan vliegen do…Lees verder
Yomi woont in Afrika. Op een dag is hij zo ziek dat hij naar het ziekenhuis moet in de stad. Samen met mama begint hij aan de moeizame tocht naar de stad. Onderweg vertelt mama het verhaal over de kleine schildpad die heel graag wil vliegen. Warm, sfeervol verhaal met als boodschap dat als je iets heel graag wilt, en je je best doet, je wens op een dag kan uitkomen. Weinig tekst, prettig leesbaar vetgedrukt lettertype. Afwisseling in kleur en typografie tussen het verhaal dat verteld wordt en het gesprek tussen mama en Yomi. De mooie, kleurrijke illustraties van dit vierkante prentenboek passen bij de sfeer van het verhaal en het land waarin het zich afspeelt. De twee verhaallijnen zijn in de illustraties terug te vinden. Mooie uitgave die goed te gebruiken is binnen het thema Afrika. Vanaf ca. 4 jaar.