Boek
Nederlands

Lotje met Ollie op stap

Jaap Ter Haar (auteur), Alex De Wolf (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Overdag beleeft Lotje allerlei avonturen met de dieren uit de dierentuin. Op een nacht droomt ze zelfs van hen.
Extra onderwerp
Dierenverhalen
Titel
Lotje met Ollie op stap
Auteur
Jaap Ter Haar
Illustrator
Alex De Wolf
Taal
Nederlands
Editie
Herz. ed.
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2009
80 p. : ill.
ISBN
9789021666648

Besprekingen

Lotje woont samen met haar familie in een huis in de dierentuin. Haar vader is namelijk dierenarts en haar oom is verzorger. Lotje beleeft er de meest bijzondere avonturen, bijvoorbeeld wanneer de dierentuin een herdershond zoekt om de leeuwenwelpjes te zogen. Lotje droomt zelfs van de dierentuin. Maar in haar dromen willen de dieren ontsnappen uit alle hokken en kooien. Dat vindt Lotje geen goed idee en ze probeert de dieren op andere gedachten te brengen.
In Lotje met Ollie op stap werden verschillende avonturen samengebracht, maar de titel dekt niet helemaal de lading. De olifant Ollie duikt immers pas op in een van de laatste verhaaltjes. De andere gaan over de geboorte van de leeuwenwelpjes, een zieke vis en een paar pestjongens. De verhaaltjes kunnen apart gelezen worden maar toch sluiten ze min of meer bij elkaar aan, doordat er soms een link wordt gelegd met het vorige verhaal. Voor jonge kinderen hebben de verhalen de ideale voorleeslengte. Het lettertype is overige…Lees verder
In de dierentuin waar haar vader dierenarts is, beleeft Lotje weer allerlei avonturen met en door de dieren. Vooral Ollie, de nieuwe baby-olifant, zorgt voor veel verwikkelingen. Lotje gaat zelfs 's nachts van de dieren dromen. Op een leuke manier leren de lezers het een en ander over de dieren in de dierentuin. Deze druk is voorzien van veel nieuwe, goed bij het verhaal passende illustraties in vrolijke kleuren van Alex Wolf, die goed tot hun recht komen op het heldere papier; kleurige omslagtekening. Ook de tekst is herzien; zo heet de baby-olifant nu Ollie in plaats van Roegan. Geschikt om voor te lezen aan kinderen van 4-7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Suggesties