De jonge wolf White Fang, geboren in de wildernis maar getemd door de mensen, wordt vanuit het indianenkamp doorverkocht aan een wrede man. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Dieren, Honden, Wolven
Titel
White Fang
Auteur
Jack London
Bewerker
John Escott
Illustrator
David Frankland
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2015
71 p. : ill. + 2 cd's
Aantekening
Niveau A2
ISBN
9780230026735 (paperback)

Besprekingen

White Fang is een kruising tussen een wolf en een hond. Samen met zijn moeder komt hij terecht in een indianenkamp. Na enige tijd wordt hij doorverkocht aan een wrede man die hem gebruikt om geld te verdienen in gevechten met andere honden. Een aardige goudzoeker redt hem van dit afschuwelijke leven en wordt uiteindelijk zijn baas. Daar leert White Fang wat liefde is. Dit oude verhaal is in dit boekje naverteld in eenvoudig Engels dat te volgen is voor studenten die ruim een jaar Engels hebben gevolgd en over een basiswoordenschat beschikken van zo'n 1100 woorden. Het verhaal is in het begin wat saai, maar als White Fang in het indianenkamp terechtkomt, wordt het spannender. Met eenvoudige zwart-witillustraties. Het boekje beschikt over 2 cd's waarop het verhaal wordt voorgelezen en is dus ook geschikt voor dyslectische leerlingen die zo mee kunnen lezen. Achter in het boek staan grammaticaoefeningen en oefeningen met de nieuwe woorden die in het verhaal voorkomen. Voor leerlingen op …Lees verder

Over Jack London

Jack London, pseudoniem van John Griffith Chaney (San Francisco, Californië, 12 januari 1876 - Glen Ellen, Californië, 22 november 1916), was een Amerikaans schrijver van romans en korte verhalen.

Leven en werk

London was de onwettige zoon van de Ierse astroloog William Henry Chaney en nam de naam aan van zijn stiefvader. Hij groeide op bij de haven van Oakland en leidde daar een avontuurlijk jeugdleven, waarbij hij vaak mee uit varen ging op zee, een periode die hij later verwerkte in The Cruise of the Dazzler (1902).

London genoot slechts beperkt scholing, was grotendeels autodidact, monsterde in 1893 aan op een walvisvaarder en voer naar Japan. Vier jaar later trok hij als gouddelver naar Klondike. Het woeste landschap en het ruige leven van Alaska leverden hem stof voor zijn eerste verhalen, die hij vanaf 1898 begon te publiceren. Zijn bundel The Son of the Wolf (1900) had groot succes. Kor…Lees verder op Wikipedia