Strip
Nederlands

Voorbij de grenzen van de ernst

Kamagurka (auteur)
+1
Voorbij de grenzen van de ernst
×
Voorbij de grenzen van de ernst Voorbij de grenzen van de ernst

Voorbij de grenzen van de ernst

Genre:
Cartoons, tekeningen, schilderijen en teksten van de Vlaamse kunstenaar, cartoonist en theatermaker.
Titel
Voorbij de grenzen van de ernst
Auteur
Kamagurka
Taal
Nederlands
Uitgever
[Gent]: Borgerhoff & Lamberigts, 2020
314 p. : ill.
ISBN
9789463931410 (paperback) 9789463361101 (paperback)

Besprekingen

Een ruim driehonderd pagina's dik boek met cartoons, tekeningen, theaterteksten en afbeeldingen van schilderijen. Tezamen geeft dit een mooi beeld van deze unieke Vlaamse kunstenaar/cartoonist/theatermaker. In stripjes met tekst (bekend van Humo en andere bladen) geeft Luc Zeebroek (de eigenlijke naam van Kamagurka) kritiek op het gedrag van mensen en de maatschappij. Soms scherp, soms, heel grappig, dan weer oubollig. De minder bekende kunstwerken zijn in kleur, de meeste stripjes in zwart-wit. Er is geen chronologische volgorde. Geschikt als vertier maar ook een aardig begin van een diepgaande discussie voor jong en oud.

Over Kamagurka

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Kamagurka, pseudoniem van Luc Charles Zeebroek, (Nieuwpoort, 5 mei 1956) is een Belgisch cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar. Kamagurka staat bekend om zijn absurde cartoons en tv-shows. Hij heeft weinig vaste stripfiguren, maar Bert en Bobje zijn de bekendste. Ook schrijft hij de scenario's voor Herr Seeles strip Cowboy Henk.

Biografie

Kamagurka studeerde achtereenvolgens Kunstonderwijs in Brugge en later Kunst aan Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Die laatste studies hield hij echter voor bekeken nog voor hij zijn diploma haalde.

Hij werd bekend in België door zijn werk als cartoonist in het weekblad Humo. Geïnspireerd door de absurde en choquerende strips en cartoons van Robert Crumb, Roland Topor en het controversiële Franse blad Hara-Kiri introduceerde hij soortgelijke tekeningen in Vlaanderen.

Tijdens een schoolreis in Parijs besloot Kamagu…Lees verder op Wikipedia