Boek Nederlands

Anna is jarig

Kathleen Amant (auteur)

Anna is jarig

Kathleen Amant (auteur)
  • Vanaf 0-2 jaar
Genre:
In de reeks:
Anna is jarig en maakt een cake. Mama brengt haar naar school waar Anna haar verjaardag mag vieren. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Anna is jarig
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789044813135 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands
Vertelplaten: Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Anna is jarig en ze maakt met mama een cake. Dan brengt mama haar naar school, waar ze een kroon maakt waarmee ze op de stoel gaat zitten. Er wordt voor Anna gezongen, ze blaast drie kaarsjes uit, deelt de cake uit (behalve aan de voor ei allergische Bram) en mag een cadeautje uitkiezen. Thuis zal het feest verder gaan. Middelgroot, vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en stevige bladzijden. Anna is welbekend van andere delen over het dagelijks leven van een peuter. De eenvoudige, met zwart omlijnde tekeningen in heldere kleuren tegen een egaal gekleurde achtergrond op de rechterbladzijde hebben geen perspectief en tonen niets te veel. De duidelijke tekst in een schrijfletter op de linkerbladzijden beschrijft de gebeurtenissen en verlevendigt de wat onnozele gezichten. De titel had misschien beter aangevuld kunnen worden met: 'op school', want jarig zijn is voor een peuter allereerst thuis cadeautjes krijgen en kaarsjes uitblazen op een taart. Er is verder ook geen ballon of…Lees verder

Anna is jarig

Het is een speciale dag voor Anna: ze is jarig! Samen met mama bakt ze een cake om mee te nemen naar school. Daar viert ze haar verjaardagsfeestje samen met de kinderen uit de klas: ze zingen samen een verjaardagslied, ze krijgt een kroon, ze smullen van de cake en ze mag een cadeau kiezen uit de grote verjaardagsdoos!
De fel ingekleurde tekeningen zijn aantrekkelijk en heel herkenbaar voor de doelgroep. Het boekje bestaat uit een hardkartonnen kaft met stevige blaadjes: het kan tegen een stootje.