Boek Nederlands

Blond

Kolet Janssen (auteur)

Blond

Kolet Janssen (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
Daisy wordt achtervolgd door een buitenaards wezen dat uit is op haar lange blonde haar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
Blond
Auteur
Kolet Janssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2002
68 p.
ISBN
90-317-1866-1

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen


Dit boek behoort tot de negen speciale verhalen van de Fahrenheitreeks, uitgegeven door Averbode. De dunne boekjes ogen als een reeks Engelse simplified readers. De eigentijdse covers trekken de aandacht, maar de titels voorspellen weinig inhoudelijke verrassingen.

De hausse rond blonde meisjes en het succes van griezelverhalen werden in dit boek gemixt tot een onzinnig, lachwekkend science-fictionachtig verhaaltje dat zelfs structureel en taalkundig een vluggertje lijkt.
[Jet Marchau]
Daisy wordt achtervolgd door een enge man met zes vingers aan elke hand. Hij blijkt deel uit te maken van een groep buitenaardse wezens die op haar mooie blonde haar uit zijn. Kort sciencefiction-verhaal dat de gebruikelijke ingrediënten (vliegende schotels, boosaardige ‘aliens’, enge proeven) combineert met de beschrijving van een alledaags tienerleven. Het gegeven dat buitenaardse wezens een reis van duizenden lichtjaren afleggen om blondines te ontvoeren, komt nogal onzinnig over. De uitwerking verloopt geheel via de lijnen van standaard sciencefiction-film: de goeden overwinnen en de slechte aliens delven het onderspit. Ook de personages bieden weinig verrassingen: ze gedragen zich precies zoals tieners zich ‘horen’ te gedragen. Het boekje is uitgebracht in een serie voor 15-plussers. Men kan zich echter afvragen of 15-jarigen niet een wat uitdagender, gecompliceerder en subtieler uitgevoerd verhaal aan zouden kunnen. Kleine pocket-uitgave met achterin een overzicht van alle ander…Lees verder