Boek
Nederlands

Aapje verkleedt zich

Leen Van Durme (auteur)

Aapje verkleedt zich

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Aapje kijkt samen met knuffelmuis in zijn verkleedkist. Met dat gekke hoedje is Aapje ineens een clown en met dat gestreepte pak een bij! Of verkleedt Aapje zich liever als prinses of als brandweerman? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Verkleden
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Aapje verkleedt zich
Auteur
Leen Van Durme
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[12] p. : ill.
ISBN
9789044835526 (hardback)

Besprekingen

Aapje ontdekt de leukste spullen in zijn verkleedkist. Met een gek hoedje wordt hij een clown, met het gestreepte pak is hij ineens een bijtje en met die roze jurk lijkt hij een prinses! Of is hij toch liever een krokodil of een brandweerman? Deel uit de reeks vierkante, vriendelijke kartonboekjes over Aapje, waarin onderwerpen uit het dagelijks leven van dreumesen en peuters aan bod komen. Op de witte linkerbladzijde staat een korte, eenvoudige tekst waarin Aapje beschrijft wat knuffeltje en hij meemaken. Daarbij is steeds een woord of zinsdeel vet en groot gedrukt; dit is ook hetgene wat onder de flap te zien is op de rechterpagina. De tekst nodigt uit om de flap te openen. De grote, rechthoekige flappen zijn verwerkt in de paginagrote, vrolijk gekleurde tekeningen, waarin de figuren zijn neergezet in dunne lijnen. Inmiddels telt de reeks tien boekjes* die qua uitvoering en inhoud goed zijn afgestemd op de doelgroep. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Leen Van Durme

Leen Van Durme (Brussel, 8 augustus 1974) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Van Durme studeerde kunsthumaniora en studeerde af als Grafische- en reclamevomgever aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Voor ze in 2002 zelfstandig auteur/illustrator en vormgever werd, had ze onder meer voor Woestijnvis en de VUM-groep gewerkt.

Werk

Ze heeft eigen werk uitgebracht, maar illustreerde ook verhalen van andere auteurs. Haar debuut was Otto wil slapen (1998, Standaard), waarvoor ze ook het verhaal schreef. Sindsdien heeft ze een twintigtal boeken geïllustreerd. Ze werkt meestal op een basis van aquarel in combinatie met (kleur)potlood, vetkrijt, bister... Auteurs met wie ze ondertussen heeft samengewerkt zijn onder meer Brigitte Minne, Martina De Ridder en Jonas Boets.

Bekroningen