Boek Nederlands

De kok

Liesbet Slegers (auteur)

De kok

Liesbet Slegers (auteur)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In de reeks:
Waar werkt een kok? Wat heeft hij nodig om zijn werk te doen? Wat doet hij de hele dag? Hoe gaat het er aan toe in de keuken van een restaurant? Wat moet je goed kunnen om een kok te zijn? Het beroep van de kok in woord en beeld.
Onderwerp
Koks
Titel
De kok
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789044819328 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Groot informatief prentenboek over het werk van een kok. Wat gebeurt er allemaal in de keuken voordat mensen in een restaurant komen eten? Eerst wordt iets verteld over de outfit van de kok en zijn benodigdheden, zoals de oven, kookpotten, messen en ingrediënten. Vervolgens wordt ingegaan op het bedenken van het menu en gerechten, de inkoop van groenten e.d. en de samenwerking tussen koks. Als ten slotte het restaurant opengaat, komt de organisatie van het bereiden en presenteren van eten aan bod. Achterin staan nog enige doe-vragen. De beschrijvende tekst - op het niveau van jonge kinderen - is op de linkerpagina afgedrukt. Er is een vrij grote vette letter zonder schreef gebruikt. Daarboven staat een kleinere vierkante illustratie, soms met een benaming, in dezelfde techniek (dik omlijnde figuren, ingekleurd met gouache) als de paginagrote illustratie van vooral koks aan het werk op de rechterbladzijde. De gestileerde tekeningen, met bolle gezichten, waarbij de expressie wordt weerg…Lees verder

De kok

Het achttiende boek uit de beroepenreeks van Liesbet Slegers gaat deze keer over de kok. Waar werkt een kok? Welke kleren draagt een kok? Met wie werkt een kok samen? Wat heeft een kok allemaal nodig? Op deze vragen en nog veel meer krijgen de kleuters een antwoord in het boek. Dat een kok ook een beetje een kunstenaar is, wordt  meegegeven. Wie bedenkt immers al die lekkere recepten?
Op haar alom gekende wijze illustreert Liesbet Slegers elk aspect van het beroep.  Achteraan kunnen de kinderen zelf enkele dingen uitproberen (onder begeleiding uiteraard).
Een degelijk informatief kleuterboek dat bij velen in de smaak zal vallen.