Boek
Nederlands

Prinsje kiest zelf! : een kleurenboek

Marjet Huiberts (auteur), Myriam Berenschot (illustrator)
+1
Prinsje kiest zelf! : een kleurenboek
×
Prinsje kiest zelf! : een kleurenboek Prinsje kiest zelf! : een kleurenboek

Prinsje kiest zelf! : een kleurenboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Prinsje houdt niet van kleding in saaie kleuren. Hij wil zelf kiezen wat hij draagt, zoals groene gymschoenen, een roze strik, oranje T-shirts voor de voetbalwedstrijd tegen de lakeien en soms een blauwe rok. Oblong hardkartonnen prentenboek in de vorm van een kroon met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Prinsje kiest zelf! : een kleurenboek
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Myriam Berenschot
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, copyright 2021
[20] p. : ill.
ISBN
9789025775643 (hardback)

Besprekingen

Een kleine prins heeft een eigen willetje: een saai zwart pak aan voor een officiële gelegenheid? No way! In groen, geel, oranje, paars, alle kleuren van de regenboog wil hij zich kleden! Dat geeft een heel geworstel met de lakei, maar Prinsje krijgt het voor elkaar zijn zin te krijgen, op de zware gouden kroon na. Dit oblong hardkartonnen boek met uitgesneden bovenzijde in de vorm van een kroon, heeft veel in zich: een grappig verhaal, de boodschap jezelf te blijven, kleuren leren (op elke plaat voert een andere kleur de boventoon), op elke plaat het teddybeertje zoeken dat dezelfde kleren draagt als Prinsje. Bovendien is er op de gedetailleerde illustraties veel te zien, wat begeleid wordt door een goedlopende, vierregelige tekst in omarmd rijm. Eerder verscheen Prinsje: Een op- en aftelboek'*. Weer een geslaagde en fijne uitgave voor peuters vanaf 2,5 jaar.

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia