Boek
Nederlands

De hemelproef van Olli Jalonen is een bekroonde historische avonturenroman over de strijd tussen geloof en wetenschap in de 17e eeuw. De jonge Angus doet waarnemingen voor wetenschapper Halley op het eiland St. Helena. Ook als Halley weer naar Londen is vertrokken blijft Angus trouw zijn waarnemingen doen, dromend van Londen, en van zijn meester van wie hij nog zo veel had willen leren. Dan tre

Titel
De hemelproef
Auteur
Olli Jalonen
Vertaler
Sophie Kuiper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Fins
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Mozaïek, © 2021
461 p.
ISBN
9789023959502 (paperback)

Over Olli Jalonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Teemu Rajala

Olli Jouko Johan Jalonen (Helsinki, 21 april 1954) is een Finse schrijver. Hij studeerde sociale wetenschappen en promoveerde tot doctor in de filosofie aan de universiteit van Tampere in 2006. Hij is getrouwd met de schrijfster Riitta Jalonen.

Jalonens eerste werk, de verhalenbundel Unien tausta (De achtergrond van dromen), verscheen in 1978 als gevolg van zijn deelname aan een door uitgeverij Otava georganiseerde verhalenwedstrijd.

Olli Jalonen heeft talloze prijzen in ontvangst mogen nemen waaronder de Finlandiaprijs in 1990 voor zijn roman Isäksi ja tyttäreksi (Vader en Dochter). Deze roman is het tweede deel van een trilogie die daarnaast nog bestaat uit Johan ja Johan (Johan en Johan) en Elämä (Leven). Deze romans voegde hij later samen tot één roman Ykstyiset tähtitaivaat (Persoonlijke sterrenhemels). Jalonens boeken zijn vertaald in het Duits, Estisch, Noors, Zweeds.

Lees verder op Wikipedia