Boek Nederlands

Kleurtjes zoeken met Fien en Milo

Pauline Oud (auteur)

Kleurtjes zoeken met Fien en Milo

Pauline Oud (auteur)
  • Vanaf 0-2 jaar
Genre:
In de reeks:
Konijn Fien en muis Milo trekken hun rode laarsjes aan en gaan buiten spelen. Ze kiezen een gele ballon en zoeken Milo’s blauwe kar. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleuren
Titel
Kleurtjes zoeken met Fien en Milo
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044824063 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Fien en Milo gaan buiten spelen. De 'lezer' wordt gevraagd om mee te helpen zoeken naar de rode laarsjes en groene scheppen van de twee vrienden, om gele ballonnen mee uit te kiezen, Milo's blauwe kar te vinden en om te zien of er al glaasjes oranje sap klaarstaan. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken uit de serie over konijntje Fien en muisje Milo, waarbij Fien zich als een ouder zusje ontfermt over een jonger broertje. De praktisch geheel gekleurde prenten beslaan dubbele pagina's. Overzichtelijke bladspiegel mede door de dikke zwarte contourlijnen, de effen achtergronden in kleur en de eenvoudige elementen zoals wolken, waterplassen, een zandbak of een grasveld. Een educatieve fout is gemaakt bij het inkleuren van de glazen: de glazen limonade met een rietje zijn oranje en niet rood, zoals de tekst beweert. De toevoeging van ruit- en decoratieve bloemmotiefjes op de kleding en de zichtbare penseelstreken verhogen de levendigheid en sfeer. De betrokkenheid van de 'lezer' w…Lees verder

Kleurtjes zoeken met Fien en Milo

Fien en Milo gaan fijn buiten spelen. Ze zoeken hun rode laarsjes want ze vinden het fijn om in de plassen te stappen. In het zand spelen ze met hun groene schepjes en als ballon kiezen ze elk een gele. Het is leuk dat alle voorwerpen een eigen kleurtje hebben. Hun karretje is blauw en hun sap oranje. In de tekendoos liggen alle kleurtjes samen. Kan jij de kleuren tonen die Fien en Milo nodig hebben? Fien en Milo zijn gekende figuurtjes die in dit verhaal samen spelen en kleuren zoeken. De taalontwikkeling speelt in dit thema een voorname rol.