Boek Nederlands

Acht schijfjes banaan op wereldreis

Acht schijfjes banaan op wereldreis

  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Acht schijfjes banaan gaan op wereldreis. Het negende schijfje blijft thuis wegens vliegangst. Hij geniet ervan om het huis voor zichzelf te hebben. De andere schijfjes houden hem via telefoon, e-mail en post op de hoogte van hun avonturen.
Onderwerp
Reizen
Titel
Acht schijfjes banaan op wereldreis
Auteur
Pieter Gaudesaboos Lorraine Francis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
[32] p. : ill.
ISBN
9789020989847 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Met Acht schijfjes banaan op wereldreis schrijft 'Mannetje Koek' al zijn vierde boek: acht schijfjes banaan reizen de wereld rond en berichten stuk voor stuk over hun belevenissen aan die ene thuisblijver, het negende schijfje banaan. Per telefoon vanuit China, per mail vanuit India, per brief vanuit Australië en Alaska... Intussen geniet het negende schijfje thuis van de rust. Hij speelt, knutselt, poetst, luistert naar muziek en reist dankzij alle berichten mee de wereld rond.
'Hij was niet weggeweest en toch voelde het alsof ook hij de hele wereld had gezien': met die weinig avontuurlijke vaststelling eindigt het wat gezapige verhaal, dat niet meer lijkt dan een alibi om wat anders te tekenen dan de wereld dicht bij huis — een alibi dat Pieter Gaudesaboos overigens niet nodig heeft, want hij is in staat het kleinste detail aan te grijpen om naar een hele wereld te verwijzen.
Net als in het vorige deel van deze reeks overtreffen de illustraties ruimschoots de tekst…Lees verder