Strip
Nederlands

Opa voelt nattigheid

Raoul Cauvin (scenarist), Laudec (illustrator)
In de reeks:
Cédric; 7
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Extra onderwerp
humor
Titel
Opa voelt nattigheid
Scenarist
Raoul Cauvin 1938-
Illustrator
Laudec
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Pépé se mouille
Uitgever
[Brussel]: Dupuis, 2016
48 p. : ill.
ISBN
9789031434329 (paperback)

Besprekingen

Humoristische strips met tekeningen van Laudec (pseudoniem van Tony de Luca) in kleur en teksten van Raoul Cauvin in ballonnen, het zevende deel in de serie 'Cédric', een herdruk van een album uit 1990. Dit album bevat veertien korte verhalen van één tot vijf pagina's uit het vermakelijke leven van het jongetje Cédric, zijn ouders, zijn opa en natuurlijk zijn vrienden en vriendinnen. Prachtige verhalen, goed getekend in een licht-karikaturale stijl.

Over Raoul Cauvin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Frantogian

Raoul Cauvin (Antoing, 26 september 1938) is een Belgisch scenarioschrijver van stripverhalen. Hij is een van de productiefste scenarioschrijvers van België.

Hij studeerde steendrukkunst aan het Sint-Lucasinstituut te Doornik. In 1960 werd hij aangenomen bij uitgeverij Dupuis, aanvankelijk als letteraar en later als cameraman in de tekenfilmstudio van Dupuis. Stilaan begon hij ook scenario's te schrijven. 1968 was het jaar van zijn doorbraak, toen het stripblad Robbedoes van Dupuis nood had aan nieuwe scenaristen. In 1969 verscheen het eerste verhaal van De Blauwbloezen, dat hij schreef voor Salvérius. Deze westernstrip vormde het antwoord op het vertrek van Morris en zijn strip Lucky Luke naar stripblad Pilote en uitgever Dargaud. In 1974 schreef hij voor tekenaar Lambil het toonaangevende Arme Lampil, een autofictie waarin hij samen met de tekenaar de hoofdrol speelde. De strip Agent 212 in 1975 was het eerste van een reeks stripverhalen …Lees verder op Wikipedia

Suggesties