Boek
Nederlands

Byzantijns Europa : een geschiedenis

Raymond Detrez (auteur)
+1
Byzantijns Europa : een geschiedenis
×
Byzantijns Europa : een geschiedenis Byzantijns Europa : een geschiedenis

Byzantijns Europa : een geschiedenis

Raymond Detrez (auteur)
De Balkan of Zuidoost-Europa is een cultuurhistorische regio, gevormd door drie grote beschavingen: de Byzantijnse, de Osmaanse en de West-Europese van de Verlichting. In De Balkan –een geschiedenis beschreef Raymond Detrez hoe de orthodox-christelijke erfenis van Byzantium zich in het islamitische Osmaanse Rijk min of meer kon handhaven. Dit boek gaat over wat daaraan voorafging: de geschiedenis
Titel
Byzantijns Europa : een geschiedenis
Auteur
Raymond Detrez 1948-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2020
357 p.
ISBN
9789089248411 (paperback)

Over Raymond Detrez

Raymond Detrez (Antwerpen, 1948) is een Belgisch academicus gespecialiseerd in Zuidoost-Europa. Hij is een internationaal erkende autoriteit binnen zijn vakgebied. Zijn boeken worden beschouwd als standaardwerken binnen het Nederlandse taalgebied.

Aan de Universiteit Gent doceerde hij Oost-Europese geschiedenis en cultuurgeschiedenis, Oost-Europese literatuur (andere dan de Russische) en Zuid-Slavische talen. Hij was hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven alwaar hij geschiedenis van de Balkan doceerde. In oktober 2013 ging hij met pensioen, maar blijft vrijwillig medewerker aan de UGent.

Hij was producer bij Radio 3 (het huidige Klara).

Hij is ere-voorzitter van het Arkcomité.

Lees verder op Wikipedia