Makkelijk lezen Nederlands

Jee jee jee

Riet Wille (auteur), Merel Eyckerman (illustrator)

Jee jee jee

Riet Wille (auteur), Merel Eyckerman (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
De Stoopjes zijn met drie: Jannes, Jef en Joost. Mama Mona en papa Jakob zijn apetrots op hun drieling. De jongens zijn heel verschillend, maar ze steken wel graag alle drie de handen uit de mouwen. Behalve van zijn zonen, houdt Jakob ook zielsveel van zijn verhuiswagen. Wie van de drie jongens zal zijn vader opvolgen in verhuisfirma J. De Stoop?
Onderwerp
Meerlingen Familie
Titel
Jee jee jee
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Merel Eyckerman
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2010
73 p. : ill.
ISBN
9789020981933 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Jee Jee Jee

Jacob de Stoop heeft een eigen verhuisfirmaatje ‘J'. De Stoop verhuist snel en goedkoop.’ Hij en zijn vrouw Mona hebben drie zonen: Jannes, Jef en Joost. Drie j-tjes, dat is handig voor later. Wanneer één van de drie zonen vader zal opvolgen hoeft het verhuisbusje niet overschilderd te worden.
Jannes, Jef en Joost zijn een drieling. Ze zijn heel verschillend, maar alle drie steken ze wel graag de handen uit de mouwen. Jef studeert voor kok, Jannes doet houtbewerking en Joost leert alles over auto’s. Alle drie zijn ze goed in wat ze doen. Maar toch blijft ‘verhuizen’ het liefste wat ze doen.
Vader Jacob besluit om ze alle drie apart mee te nemen op toer. Zo komt hij te weten wie het meeste verhuistalent in zich heeft. Wie zal vader Jacob nu opvolgen?
Het verhaal wordt verteld vanuit een derde persoon, de buurvrouw, die de Stoopjes goed kent. Dit maakt dat je alles wat meer van op een afstand bekijkt.
De boodschap die in het verhaal verweven zit is heel mooi. Elk…Lees verder