Boek Nederlands

Baby's eerste speel- en voelboek

Stella Baggott (illustrator)

Baby's eerste speel- en voelboek

Stella Baggott (illustrator)
  • Vanaf 0-2 jaar
De felgekleurde prenten tonen onder meer vogels, vliegers, insecten, bloemen en vissen. Ze hebben steeds andere patronen en texturen: van zachte dons tot klittenband, van glitter tot ribkarton.
Titel
Baby's eerste speel- en voelboek
Illustrator
Stella Baggott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Baby's very first touchy-feely play book
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Usborne, 2012
[10] p. : ill.
ISBN
9781409557166 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Baby’s eerste speel- en voelboek is een kartonboekje met vijf dubbele pagina’s vol voel- en kijkmogelijkheden. De vijf thema’s zijn ‘bomen en vogels’, ‘vliegers in de lucht’, ‘huizen’, ‘bloemen en kriebeldiertjes’ en ‘onderwaterwereld’. De pagina’s ogen erg druk, met veel contrasterende kleuren en verschillende patronen. Zo vind je op de eerste spread bomen met bolletjes-, ruitjes- en streepjesstammen. Daarboven prijken kruinen in verschillende tinten groen, telkens verder geornamenteerd met onder andere bloemen, kersen en blaadjes. In en tussen de bomen vliegen vogels. Zet dit alles tegen een roze achtergrond en er is al heel wat te zien voor de allerkleinsten.
Op elke pagina zijn er verschillende voelmogelijkheden met klassiekers als ribkarton, pluche en pelsjes. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van doorkijkgaatjes, waardoor het slakkenhuisje de kruin van een boom kan zijn. Op de verschillende pagina’s worden telkens uitsparingen gebruikt zodat er in zekere…Lees verder
Vierkant hardkartonnen prentenboek, uitgevoerd in frisse kleuren. In de illustraties over telkens twee pagina's zijn verschillende voelelementen aangebracht, variërend van opgevulde uitsparingen die met de vinger te volgen zijn tot glad, zacht of ruw materiaal. Het eveneens in de titel genoemde speelelement is minder aanwezig of het moeten de enkele open uitsparingen zijn, waar vingertjes door gestoken kunnen worden of kiekeboe mee gespeeld kan worden. De onderwerpen van de platen (vogels en bomen, vliegers, een rij huizen, bloemen en kleine beestjes en ten slotte vissen) houden geen verband met elkaar. Ze zijn aantrekkelijk uitgevoerd, in een kleurrijke, grafische stijl, soms wel druk. In elke plaat staan, als enige tekst, twee of drie geluidnabootsingen. Geen originele uitgave, wel bruikbaar voor baby's vanaf ca. 9 maanden.