Boek Nederlands

Versplinter me

Tahereh Mafi (auteur), Merel Leene (vertaler)

Versplinter me

Tahereh Mafi (auteur), Merel Leene (vertaler)
  • Vanaf 15 jaar
Genre:
In de reeks:
Adam (ik-figuur) voelt zich vaak onbegrepen en staat voor veel dilemma's, zoals zijn liefde voor Julliette en de zin van de nietsontziende oorlog. Diep in z'n hart wil hij nooit meer vechten. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Versplinter me
Auteur
Tahereh Mafi
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fracture me
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Blossom, 2014
78 p.
Aantekening
Als deel 2,5 een vervolg van Breek me en gevolgd door Vertrouw me
ISBN
9789020679717 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Versplinter me is deel tweeënhalf in de reeks over Juliette Ferrars. Het loopt gelijk met het laatste deel van het tweede boek, Breek me, en speelt zich af voor het slot in de trilogie, Vertrouw me. In tegenstelling tot Vrees me en Breek me wordt dit korte boekje geheel verteld vanuit het perspectief van Adam.
Omega Point maakt zich klaar voor een aanval op Het Herstel, maar Adam heeft ook met andere problemen te kampen. Nadat Juliette per ongeluk bijna Kenji doodde, gaat het niet goed met haar en is hun relatie weer bij af. Naast zijn ongerustheid om Juliette maakt hij zich vanzelfsprekend zorgen om Kenji, en daarnaast ook om zijn kleine broertje James en diens veiligheid. Veel tijd om bij te pakken te blijven zitten heeft Adam echter niet, want al snel komt het aanvalsplan van Omega Point in beweging.
Het Herstel heeft echter ook niet stilgezeten en tracht er alles aan te doen om Juliette in handen te krijgen en de rebellen voor eens en voor …Lees verder
In deze novelle wordt het einde van het tweede deel van deze serie, 'Breek me'*, opnieuw verteld, maar nu vanuit het perspectief van Adam. Hij voelt zich vaak onbegrepen en staat voor veel dilemma's, zoals zijn liefde voor Julliette en de zin van de nietsontziende oorlog. Diep in z'n hart wil hij nooit meer vechten. Deze novelle is deel 2,5 van de Julliette-trilogie. De auteur geeft, zoals ook in eerdere delen, elke gedachte van het personage weer, waardoor je hem goed leert kennen. De kenmerkende doorgestreepte zinnen zijn echter typisch iets voor de manier van vertellen van Juliette, dus die blijven hier achterwege. Na het verhaal volgen als voorproefje de eerste twee hoofdstukken van het derde deel: 'Vertrouw me'. Het laatste deel van het boekje is een kort interview met de auteur. Kortom een tussendeel dat niet nodig is om de trilogie te begrijpen, maar dat inzicht geeft in de gedachten van een ander belangrijk personage en je extra doet uitkijken naar het volgende deel. Vergelijk…Lees verder