Boek
Nederlands
Het Genesisprogramma is stopgezet. Léonor en de andere overlevende jongeren van het verblijf op Mars krijgen op aarde te maken met veel media-aandacht. En helaas is de corrupte en schatrijke ex-president Serena McBee is nog niet definitief uitgeschakeld. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
Tips voor jongeren
Titel
Phobos. 4
Auteur
Victor Dixen 1979-
Vertaler
Jamy Simons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Phobos 4
Uitgever
[Utrecht]: DVP, 2021
540 p. : ill.
ISBN
9789492585745 (paperback)

Besprekingen

Nadat de trilogie Phobos* werd voltooid in 2017, verschijnt dit vierde deel dat gaat over de terugkeer naar de aarde van de negen overlevende Marspioniers na hun datingshow in de ruimte. Terug op aarde valt het de jongeren niet mee om om te gaan met alle publiciteit en de gemengde meningen van de miljoenen kijkers. Twee pioniers en een pasgeboren baby zijn achtergebleven in een baan om de aarde omdat het voor hen te gevaarlijk is om terug te keren. Een derde heeft de raadselachtige Marsziekte opgelopen. Met man en macht wordt geprobeerd hen te redden. De pioniers worden blootgesteld aan veel ellende waarachter hun aartsvijand, de corrupte en schatrijke ex-president Serena McBee zit. Vooral heldin Léonor krijgt het zwaar te verduren. Het verhaal leest wat rommelig door de verschillende perspectieven maar blijft wel spannend. Er zitten nogal wat (zeer) onwaarschijnlijke en onverwachte wendingen in. De vertaling is niet altijd geweldig. Het einde laat de mogelijkheid voor een vijfde deel…Lees verder

Over Victor Dixen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Harmonia Amanda

Victor Dixen (1979) is een Franse auteur, vooral bekend door zijn Phobos-serie.

Biografie

Victor Dixen heeft een Deense vader en een Franse moeder. Met zijn ouders en zus heeft hij op jonge leeftijd heel Europa door gereisd. Hij heeft gewoond in Denver, Dublin en Singapore. Momenteel woont hij in New York. Zijn meest recente serie, Phobos, is vertaald in het Nederlands en in het Pools, en zal begin 2018 ook in het Engels verschijnen.

Prijzen

  • 2010: Grand Prix L'imaginaire, Beste Franstalige jeugdroman, Été mutant
  • 2014: Grand Prix L'imaginaire, Beste Franstalige jeugdroman, La Prophétie de la Reine des neiges
  • 2016: Prix Imaginales des Collegiens, Phobos

Bibliografie

De Le Cas Jack Spark-serie