Strip
Nederlands
Bessie Coleman (1892-1926) was de eerste vrouwelijke vliegenier met een Afro-Amerikaanse en Amerikaans-Indiaanse achtergrond. Tijdens de Drooglegging transporteert ze in dienst van Al Capone kisten met alcohol. Dan krijgt ze te maken met de Ku Klux Klan. Ballonstrip in kleur. Met historische achtergrondinformatie. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Nighthawk / scenario Yann ; tekeningen Henriet
Scenarist
Yann
Illustrator
Alain Henriet 1973-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Night Hawk
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2020
49 p., [7] p. : ill.
Aantekening
Bevat making of
ISBN
9789031438259 (paperback)

Besprekingen

Historisch stripverhaal. Bessie Coleman (1892-1926) was de eerste vrouwelijke vliegenier in de Verenigde Staten van Afro-Amerikaanse en Amerikaans-Indiaanse afstamming. In die tijd een drievoudige en haast onoverkomelijke handicap om vliegenier te worden, maar Coleman is het toch gelukt. Hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen, wordt in het dossier achterin uitgelegd. In het verhaal, eerste deel van een drieluik, is Coleman reeds als vliegenier werkzaam. Zij is in dienst van gangster Al Capone om tijdens de Drooglegging kisten met alcohol met een vliegtuig te transporteren van het Franse eiland St. Pierre naar het vasteland. Eenmaal terug in haar woonplaats Waxahachie (Texas) wil zij met haar Curtis Jenny JN-4 een eindje vliegen, maar wanneer zij een reclamevliegtuig van de Ku Klux Klan ziet, stort zij zich onbezonnen in een avontuur, dat in het volgende deel verder zal worden uitgewerkt. Fraai, in realistische stijl getekend en ingekleurd stripverhaal met grote aandacht voor de histor…Lees verder

Over Yann

Yannick Le Pennetier (Marseille, 25 mei 1954), beter bekend onder zijn pseudoniemen Balac en Yann, is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Bibliografie

Reeksen