Daisy
Néerlandais
Halverwege de 19e eeuw moet een 12-jarige jongen een handelspost bemannen in het gebied dat nog over is van het land van de Cherokee indianen.
Titre
Dertien manen
Auteur
Charles Frazier
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Thirteen moons
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Durée
17:48:00
Note
Nederlandse stem Stem: Man

Commentaires

De Amerikaanse auteur Charles Frazier werd wereldberoemd toen zijn debuutroman 'Cold mountain' een groot commercieel succes werd, vele prijzen won en succesvol verfilmd werd (met Nicole Kidman, Jude Law en Renee Zellweger). In zijn tweede roman (die jaren op zich heeft laten wachten) volgen we de jonge Will Cooper die aan het begin van de negentiende eeuw als jongen de Amerikaanse wildernis wordt ingestuurd om een klein winkeltje te beheren. Wonder boven wonder overleeft hij zijn reis niet alleen, maar leidt hij ook een lang en boeiend leven waarin hij getuige is van een aantal interessante episodes van de groei van de Verenigde Staten, vooral de vernedering van de Cherokee-Indianen en de pogingen van de Amerikaanse regering om hen van kostbaar land te verwijderen. Goed geschreven en met vele fascinerende anekdotes en historische feiten, maar veel te lang, met een plot dat af en toe stuurloos ronddoolt, een liefdesgeschiedenis die niet overtuigt en weinig pakkende personages. Een half…Lire la suite

À propos de Charles Frazier

Charles Frazier, né le 4 novembre 1950 à Asheville en Caroline du Nord, est un romancier américain.

Biographie

Il élève actuellement des chevaux dans une ferme près de Raleigh en Caroline du Nord, où il vit avec son épouse, Catherine, qui enseigne la comptabilité, et leur fille Annie.

Son premier roman, Cold Mountain (Atlantic Monthly Press, 1997, (ISBN 0-87113-679-1)) retrace le voyage d'Inman, un déserteur blessé de l'armée confédérée à la fin de la guerre civile américaine. Il est également l'auteur de Treize lunes, roman qui retrace la destinée hors du commun d'un jeune orphelin blanc adopté par une tribu indienne dont il ira représenter les droits auprès du Sénat américain.

Œuvres