Livre
Néerlandais

Hier in Parijs

Joëlle Jolivet (auteur), Ramona Badescu (auteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Neem een kijkje in Parijs, wandel langs de Seine, bewonder de Mona Lisa en beklim de Eiffeltoren. Grote uitgave met artistieke linosneden in zwart-wit en enkele uitvouwbare bladzijden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig te lezen vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Parijs
Titre
Hier in Parijs
Auteur
Joëlle Jolivet Ramona Badescu
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
À Paris
Éditeur
Amsterdam: De Harmonie, 2015
[36] p. : ill.
ISBN
9789076174495 (paperback)

Commentaires

Groot formaat prentenboek, geheel in zwart-wit uitgevoerd, waarin de stad Parijs gepromoot wordt. De Franse illustratrice, die al vele kleurboeken voor volwassenen produceerde, maakte voor dit boek prachtige zeer gedetailleerde linosneden, waarin ze schilderachtige taferelen heeft vast kunnen leggen en de sfeer van de chaotische, drukke wereldstad goed weet te treffen. In de paginagrote illustraties zijn vele bekende en minder bekende toeristische trekpleisters terug te vinden. Met de Eiffeltoren, waarvan je de top kunt uitvouwen en een uitvouwbaar uitzicht op de stad vanaf het Louvre (van vier bladzijden). De informatieve tekst is heel groot en dik gedrukt. De informatie over de belangrijke toeristische items is summier en bevat erg veel namen van beroemde Parijzenaren, zonder dat er bij vermeld is wie ze waren. Voor al te jonge kinderen is de tekst veel te moeilijk. Met los omslag in kleiner formaat, waarop aan de binnenzijde een plattegrond van Parijs staat. Niet geschikt als reisg…Lire la suite

Hier in Parijs

'Hier in Parijs' voert je op een originele manier door de Franse hoofdstad Parijs. De dynamische tekst van Ramona Badescu sleept je als een enthousiaste gids mee door de straten, doet je dingen zien die je zelf niet hebt opgemerkt en vertelt je wat er gebeurt, hoe de stad leeft en steeds in beweging is. Joëlle Jolivet overtreft zichzelf in prachtige, grote linosneden waarin je de Parijse architecturale hoogtepunten en drukke toeristische trekpleisters herkent, zoals het Centre Pompidou, de Eifeltoren en het Louvre, maar ook gezellige hoekjes, bezocht door de stadsbevolking. Tegelijk wordt zowel het mondaine stadsleven als een even realistische armoedigere kant met clochards en straatventers in al zijn facetten gedetailleerd in beeld gebracht. Ronddwalend in deze illustraties kun je er steeds weer nieuwe dingen in ontdekken.

De bladzijden zijn stevig en soms kun je ze uitklappen tot een prachtig panoramisch zicht. Enig minpunt daarbij is dat het verlengstuk erop gekleefd …Lire la suite

À propos de Joëlle Jolivet

Joëlle Jolivet est une illustratrice française née le 31 août 1965, qui travaille dans l'édition, la presse et la publicité.

Elle vit et travaille à Ivry-sur-Seine.

Biographie

Joëlle Jolivet a toujours dessiné puis peint et gravé. Après des études de graphisme à l'École supérieure des arts appliqués Duperré à Paris, elle s’intéresse à la lithographie et suit des cours à l'École des beaux-arts de Paris. Cela la conduit à la gravure sur linoléum, son principal moyen d’expression.

Elle a publié de nombreux albums édités dans le monde entier, illustré des couvertures de romans et travaille régulièrement pour la presse.

Publications

  • 1989 : Danger, bonbons !, de Christine Brouillet, coll. « Souris noire », Syros
  • 1990 : Ménagerie nocturne, de P. Moessinger, …En lire plus sur Wikipedia