Uitleen

Je kan elk materiaal uitlenen voor 4 weken. Wil je ze langer houden? Dan kan je tot 2 keer toe verlengen.

Drie dagen voor de laatste dag krijg je een herinneringsmail om alles op tijd terug binnen te brengen. Als de bibliotheek gesloten is, steek ze dan in de inleverbox buiten aan de poort.

Een boek of dvd reserveren kan voor €1.

Reserveren en verlengen doe je aan de balie, per telefoon (02/410.03.62), e-mail naar bibliotheek@molenbeek.irisnet.be of online via de website van mijnbibliotheek.

Mijn bibliotheek

Op de website mijn.bibliotheek.be kan je je uitleningen online beheren en verlengen. Je moet je een eerste keer registreren met je bibliotheekkaart.
Daarna kan je je aanmelden. Ouders kunnen ook de kaarten van hun kinderen beheren.

Te laat ?

Als je materiaal te laat terug brengt, betaal je te-laat kosten. Ben je 8 dagen te laat? Dan krijg je een te-laat brief per mail of post als je geen mailadres hebt. Je betaalt daarvoor 1 €. Bij de derde te-laat brief wordt je kaart geblokkeerd. Als je niet reageert, kan je tot 15€ betalen. Als je de te-laat kosten niet betaalt, kan je niets meer lenen.

IBL-Lenen bij andere bibliotheken

Vind je een boek niet bij de Brusselse bibliotheken? Dan kan je - dankzij InterBibliothecair Leenverkeer (IBL) -materialen bestellen uit een andere bibliotheek. Dit kost 2€ per boek. Als het boek moet komen uit een wetenschappelijke bibliotheek, dan wordt de prijs aangerekend door die instelling.