Voor leerkrachten

Leerkrachten en de leerlingen zijn welkom in de bib. We ondersteunen hen en maken het klasbezoek aangenaam voor iedereen.

 

 

Klasbezoeken

Leerkrachten kunnen met de klas op bezoek komen. Dit gebeurt altijd op afspraak. Mail ons op bibliotheek@molenbeek.irisnet.beof via 02 410 03 62

Vanaf september 2021 kan er maar 1 klas tegelijk komen. Zo genieten de kinderen en de juf meer van hun bezoek.

Elke klas die in september boeken komt uitlenen, krijgt bij een eerste bezoek, uitleg van een bibliotheekmedewerker. Dit verschilt van klas tot  klas:

- voor de kleuterklassen en de eerste graad van het Lager onderwijs zijn er kamishibaï vertellingen.

- De tweede en de derde graad krijgen opdrachten om boeken te zoeken.

Maandelijkse klasuitleen

De klasuitleen is maandelijks. Elke school ontvangt in juni een voorstel om in te schrijven voor het volgende schooljaar.  Eens de datums gekozen, komt de klas maandelijks op hetzelfde uur en datum terug?

Kinderen lenen bij voorkeur boeken uit op de klaskaart. De boeken terugbrengen is de verantwoordelijkheid van de leerkracht. Je kan ook uitlenen op een individuele kaart.

Boeken terugbrengen is dan de verantwoordelijkheid van de leerling en de ouders.

Alle boeken moeten voor de grote schoolvakanties teruggebracht worden.

Meer info, lees hier

Klaskaart

De gratis klaskaart blijft in het bezit van de leerkracht. Op deze kaart staan maximaal 70 boeken.

Er moet geen boete betaald worden of leengeld voor de  films,enkel een vergoeding voor verloren en beschadigde werken.

Het is niet de bedoeling dat je als leerkracht materialen voor persoonlijk gebruik uitleent op de klaskaart.

Opgelet: vanaf dit schooljaar bedraagt de uitleentermijn 2 maanden voor boeken, luisterboeken,  dvd,vertelplaten en tijdschriften.

De individuele kaart

Op aanvraag maken we een gratis individuele kaart. Bezorg ons een week vóór je eerste bezoek een leerlingenlijst, met opgave van geboortedatum en adres.

Een individuele lenerskaart wordt meegegeven aan de leerling en kan ook gebruikt worden voor of na de klasbezoeken, tijdens de gewone openingsuren van de bib. Verliest de leerling de kaart, dan moet hij €2 betalen. Komt hij buiten de klasuren een boek uitlenen, dan is de leerling verantwoordelijkheid voor zijn kaart en de geleende materialen. Hij betaalt dus ook boete, eventuele portkosten en vergoeding bij verlies van materialen. Zorg dat je dit zeker duidelijk maakt aan de leerlingen  en de ouders.