Wat in huis

We hebben een uitgebreide collectie in huis en je vindt vast wel iets naar je zin;

Niet alleen Nederlandstalige literatuur maar ook een Arabische en Engelstalige collectie. Zowel voor baby's en peuters, kleuters, scholen,l kinderen, jongeren en volwassenen. Naast boeken, kan je in de bibliotheek ook, luisterboeken, strips en een filmcollectie vinden.

Wil je Nederlands leren?  Dan kan je gebruik maken van onze collectie Nederlands leren.

De bibliotheek zet ook in op een digitale collectie met e-boeken, GoPress en Daisy boeken.

 

Kan je niet vinden wat je wilt of heb je nog enkele suggesties van materialen die we zeker niet mogen missen in onze bibliotheek, stuur ons een mail. Je krijgt dan ook bericht als je materiaal aangekomen is.

Nderlandstalige collectie

Naast boeken, vind je er luisterboeken, strips, gravic novels, dvd films voor jong en oud, kranten en tijdschriften alsook een uitgebreide collectie voor Nederlands leren.

 

Engelstalige collectie

Zoek je iets in het Engels? Wij hebben een kleine collectie Young adults, ELI -readers, romans en informatieve werken voor adolescenten en volwassenen.

Arabische collectie

Er zijn kinderboeken, boeken om Arabisch te leren, kookboeken, romans en poëzie van bekende  schrijvers zoals Fatima Mernissi, Nizar Qabbani, Mahmoud Darwich, Naguib Mahfouz, Razee Jaber, Ahlam Mostaganmi, Amin Maalouf ....

Suggesties?  Laat ons dit dan weten. Heb je zin om mee te werken aan de collectie en de activiteiten ? Mail naar Linda Bruyninckx

Daisy online

Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een visuele leesbeperking, met dyslexie... Je kan een Daisy boek in één ruk lezen, stukken opnieuw beluisteren, een bladwijzer plaatsen enz.

Je kunt in elke bibliotheek terecht om Daisy- boeken te lenen, of rechtreeks via Luisterpunt.be. Je hebt de keuze tussen een Daisy-cd ( en de gratis Amis-software) en Daisy-online (downloaden / streamen) op je tablet of telefoon met de Anderslezen app.

 

E-boeken

E-boeken

In de bibliotheek kan je e-boeken voor volwassenen en jeugd ontlenen. Aan de bibliotheekbalie worden de door jou gekozen titels op een e-reader gezet die je mee naar huis kan nemen.

Wil je meer weten? Vraag het aan het bibliotheekteam.

Digitaal krantenarchief

Kranten kan je raadplegen via onze catalogus door te klikken op 'Krantenarchief' .
Binnen de muren van de bib kun je meteen ook de gewenste artikels lezen. Ook van thuis uit kan je het archief doorzoeken en artikels lezen via je Mijn Bibliotheek account.

Via 'De bib op school' kan de bib haar abonnement op het krantenarchief zonder meerkost delen met de scholen op haar grondgebied. Wil je als school ingaan op dit aanbod? Neem dan contact op met de bib.